Vélemények

“Azonnal elkezdtem olvasni, nagyon tetszik az emberközeli megfogalmazás. A mondandó egyértelmű és lényegre törő. Egyenlőre ennyi, de még csak pár oldalt olvastam.”

Évi

“Szia!

Gratulálok a könyvhöz mindkettőtöknek. Az első könyv, amit teljesen kifogok olvasni!”

Tamás

“A könyv olvasása közben nem csak egy nézőpontból figyelve, olvastam értelmeztem tartalmát, mondanivalóját.

Egyrészt mint kíváncsi olvasó, egyrészt mint érdekes olvasmány,egyrészt mint hétköznapi ember, egyrészt mint a témában jártas vettem kezembe a könyvet és értelmeztem annak információit.

A könyv kapcsán, ami elsőre feltűnt nekem, hogy annak ellenére, hogy a szöveg maga magázó stílusban íródott, nagyon is ember közeli.

Sikerült megtalálni azt a határmezsgyét, ami mindenki számára a tiszteletet adja meg. Értem ez alatt, hogy én személy szerint nem szeretem a magázódást, nem érzem közvetlennek, sőt nagyon is távolságtartó hatást kelt bennem. Azonban itt ez nem jelent meg bennem, hanem igen is úgy éreztem mintha egy nyugodt közvetlen beszélgetés része lennék.

Tartalmát tekintve voltak olyan pontok, amikor azt érzetem ezek merőben túlzó megállapítások. Lehetne ezeket finomabban is az embereknek átadni.

De viszont a terapeuta nézőpontból pontosan tudtam, hogy ez kell oda.

Mivel az emberek nagy résznek, nem fogják szóról szóra megjegyezni a könyvet vagy annak tartalmát, csak érzelmi lenyomatait, gondolatait. Így a túlzásból, pont az a mérték marad, meg amire szükség van ahhoz, hogy a helyes meglátásokkal a gondolataiban maradjon meg az emberben. Az is igaz, hogy vannak olyan, megállapítások melyek első olvasásra teljesen szemben álltak azokkal az ismérvekkel és tanokkal miket jómagam ismerek, használok, élek, alkalmazok.

Ez több szempontból is jó, nem-nem lettem ideges és nem akartam a könyvet a sarokba dobni. Sokkalta inkább felkeltett érdeklődésemet. Ugyan is bennem volt a kíváncsiság, hogy miért ilyen nézőpontot alkalmaznak. Illetve elindít egy olyan gondolat menetemet is ami a saját meglátásomat változtatja alakítja formálja. Persze közben-közben kiderült, hogy maguk a gyökerek azonosak, csak mind kicsit más emberek vagyunk, így más szűrőt használunk.

Úgy gondolom, és érzem, hogy ez a könyv hozzá tudja segíteni az embert ahhoz, hogy jobban, megértse önmagát. Segítséget kapjon abban, hogy miként kell elindulni a spirituális fejlődés útján, vagy ha már azon jár, akkor miként kell azon nyitott szemmel és szívvel haladni.

Köszönöm az írópárosnak hogy, ahogy ők fogalmaztak könyvükben összegereblyézték és saját gondolataikkal színesítették a könyvbe foglalat tudást, tanítást, tapasztalatot, ismérvet. Egy segítő és mindenki számára hasznos írást alkottak meg.”

Ricsi

“Saját meglátás 🙂

Seres Tamás  2017, november 22 – 21:00

Szuper izgalmas volt minden oldala, tele-tele hasznos élményekkel és megvilágításokkal. Mentes minden felesleges „okoskodástól”.

Lényegre törően, közvetlen stílusban és hétköznapi egyszerű példákon át mutatja be vállalt tartalmát. Élvezetes volt a már korábban is hallott, de elfeledett információkat ilyen érthetően és felismerhetően egy helyen megtalálni.

Sok mondatot húztam alá tollal (!) ami egyáltalán nem jellemző rám, de mikor ilyet olvasok: „Az eredmény eredményére az érzelmi ajándékra kell összpontosítani” nem tehetek mást, mint ezt az eddig még soha fel nem ismert alapvetést bevésem az elmémbe. És ez csak a kezdet volt, sok ugyan ilyen „ahha” felismerés élményen keresztül újra megismerhettem milyen helyzeteket hozok létre az életemben és mi az, amin változtatni szeretnék.

Tökéletesen rádöbbentett mennyire zártan gondolkodtam még mindig és milyen ügyesen megvezetett így is az egóm. Figyelmesen olvasva bárki kiszabadulhat hitetlenségéből és könnyedén rátalálhat önmagában Istenre.

Nekem sokat segített ebben.

Összerakni és egyben látni az évek alatt felhalmozott és el-el feledett tudást, melyeket rengeteg papíron őriztem. Csak az információkat tároltam, azt gondolva, hogy értem. Ezen könyv elolvasása után azonban tisztán láttam hol csúsztam el eddig. Most már a saját utamon vagyok. Hálásan köszönöm mindazon felismeréseket, melyeket e könyv által élhettem át!”

Szabó Zsóka 2017, december 6 – 13:04

“A könyv segít elgondolkodni, hogy mit tettünk rosszul , miként és min kellene változtatni életünk azon területén ahol elégedetlenek vagyunk, válságba fordul életünk. Közben sok mindenben meg is erősít , önbizalmat ad!! S végül minden összerakódik a legvégén!!! KÖSZÖNÖM!!!”

Gondolataink!

Csonka Miklós 2017, december 14 – 19:06

-A könyv megmutatja, hogy mennyi más érték is van az életben, mint a pénz.

-Tükröt mutat magunkról, függetlenül attól, hogy tetszik-e amit látunk. Ennek köszönhetően vagy megerősít, vagy irányba terel.

-Az Isten vagyok részben, az orvosok, tudósok megállapításai elgondolkodtattak, hogy több vagyok, mint aki a tükörben látszik. Ha valaki komolyan és figyelmesen olvassa, elmúlik a haláltól való félelem. -Az “Előszóban” található felsorolást: önbizalom, magabiztosság…… mind megkapjuk.

-Párkapcsolati téren is nagyon sok hasznos tanáccsal szolgál.

-Mindenkinek érdemes elolvasnia, különösen azoknak, akik most kezdik az életet, vagy holtpontra jutottak, kereső fázisban vannak és nem tudják, hogyan tovább!

Köszönet az íróknak ezért a kiváló munkáért! Miki.

 

Farkas Anikó  2017, december 22 – 18:34

Sziasztok!

Még nem olvastam olyan könyvet, ahol ismertem volna az írókat. Ezért vártam kíváncsi várakozással a könyv érkezését.

Megkaptam a könyvet azonnal olvasni kezdtem, izgalmas volt, amikor a közösen átélt pillanatok ismét megelevenedtek. /vizsga/ Egyszerű és érthető. 

Ez a könyv egy “kapu” – kíváncsisággal, nyitottsággal nézzünk bele, utána pedig eldönthetjük, hogy melyik témakör nyerte el tetszésünket, amibe tovább kutatva elmélyülhetünk.

Hasznos időtöltés, hogy magunkról gondolkodjunk, életünket jobbá tegyük.

Szeretettel Anikó