Gourmet & Delicious Manufaktúra – a tiszta és dinamikus ízélmény!

Őszies idő lévén, megkívántam valami jó fajta chilis krémet. A boltok polcain nem találtam ínyemre valót, ezért inkább megkérdeztem egy barátomat, hogy tud- e ajánlani nekem valami jó fajtát… A kívánságom, csak annyi volt, hogy egészséges és ínycsiklandozó legyen. Továbbá az is fontos volt, hogy milyen helyről származik, milyen alapanyagokból és szeretettel készül-e?

Fotó: Gourmet & Delicious Manufaktúra

A Gourmet & Delicious Manufaktúra készítményei érzéseim szerint tökéletes választás lehet számomra és mások számára is, mivel csak természetes alapanyagokat találtam az összetevők között.

A képek látványára már összefut a nyál a számban.

Kíváncsi természetem nem hagyott nyugodni, s felkértem Erikáékat egy riportra…

Fotó: Gourmet & Delicious Manufaktúra                                        A képen: Erika és Szabolcs az alapitók

Hogyan jött létre a Gourmet & Delicious Manufaktúra?

Pár évvel ezelőtt leköltöztünk vidékre és aktívan gazdálkodni kezdtünk a saját földünkön. Kistermelőként egy nagyot álmodtunk, és nem véletlen, hogy külföldi hangzású márkanevet találtunk ki, hiszen ez még csak a kezdet.

Fotó: Gourmet & Delicious Manufaktúra

 

Követtek valamilyen gazdasági szemléletet, irányvonalat, vagy van egyedileg kialakított technikátok?

Te is unod, hogy mindenki sajnálkozva néz rád, mert nincs pasid?

Eleged van abból, hogy a barátnőid folyton megpróbálnak összehozni valakivel?

Akkor biztos örülsz majd ennek a szuper, felemelő szingli e-booknak!



Érdekes kérdés, mert erre igazán nehéz válaszolni. Nincs nagyon kit követnünk. Van egy kialakult saját szemléletünk, amelyben nagy hatással volt pár nemzetközi példa, de hazai mintát nehezen találhatnánk, hiszen mind az arculatunk, mind a kommunikációnk, mind a szervezeti gondolkodásunk más, mint a hazai kistermelői rétegé. Bár vannak kiemelkedőek egy-egy vonalon, akiken látszik, mennyire jól képviselnek egyfajta irányt a saját szegmensükben, de összességében a mi koncepciónk más, összehasonlíthatatlan a többiekével. Mi szeretetalapon dolgozunk, hiszünk az összefogás erejében és a FLOW-ban végzett  munkában. Ez az, amit nagyon kevesen tudnak (még) csinálni és pont ezért nem követnek minket olyan sokan.

Fotó: Gourmet & Delicious Manufaktúra

Mit takar a permakultúrás biodinamikus gazdaság?

A permakultúra és a biodinamikus gazdálkodás egy speciális gazdálkodási mód. Nem újkeletű egyik sem. Viszont a mi térségünkben levő homokostalaj, valamint a klíma miatt, önmagában egyik sem megoldás. Ezért egy új szemlélet-mixet kellett kidolgozzunk. Nem vagyunk hivatalos biogazdaság, ezt már az elején le szeretném szögezni. A személetmódunk egy bio-logikus módszereken alapuló szemlélet, ahol a természettel összhangban gazdálkodunk a legnagyobb odafigyeléssel. Mióta kinőttük magunkat szervezetileg, azóta a termelés főleg a férjem része lett, én a PR és marketing vonalat képviselem. De két embernek ez így is rengeteg munka, hiszen a szüret, a nagyobb munkák, a betakarítás, befőzés mindig kétemberes.

Fotó: Gourmet & Delicious Manufaktúra

A biogazdálkodás létrehozásában mi volt a fő motivációtok?

Az egészségünk egyértelműen. Manapság minden innen indul ki, amikor valaki radikálisan megváltozik és hátat fordít az akkori életének. Nálunk is ez adta a kezdő lökést. Egészségügyi téren volt egy igen nagy családi krízisünk, amit tudatosan feldolgoztunk és mondhatom azt, hogy a mindennapjainkat már nem befolyásolja, de a lényeg az, hogy tudjuk már nagyon jól, hogy a minőségi élelmiszereknek nagy szerepe van az ember egészségében, életében.

Fotó: Gourmet & Delicious Manufaktúra

 

A biogazdálkodás a szervezetünk szempontjából miben támogat minket?

Valójában nem kifejezetten a biogazdálkodás segíti a szervezetet, hanem a gazdálkodás milyensége. Ismerjük a növényeink minden rezdülését, a kertben a MOST-ban vagy, mert ha nem a mostban lennél, képtelen lennél időben cselekedni, dönteni is. Ha tudod mi a jó a növényednek, lehet furcsán hangzik, de a növény is tudja mi jó neked. Ez az együttélés a kerttel talán, ami kihat az emberre teljes mértékben. Természetesen a biogazdálkodással sokkal kevesebb méreganyag jut be a szervezetbe, mint egy konvencionális 30× permetezett alma megevésével. De termelői oldalon sem mindegy, hogy az életed szkafanderben éled-e vagy rövidnadrágban és tudod azt, hogy bármit bármikor leszedhetsz és megeheted.

Fotó: Gourmet & Delicious Manufaktúra

 

Miben vagytok egyediek?

Mindenben 😀 Persze ez így nagyképűen hangzik, hiszen van más kistermelő is az országban, sőt vannak nagyon ügyesek is. De talán a kreatív marketingstratégiánkat lehetne kiemelni, ami szinte mindenkinek feltűnik. Mi amellett, hogy díjnyertes termékeink vannak már, és a minimál arculat hívei vagyunk, másképp gondolkodunk, mint a többiek. Emiatt látványosan másképp értékesítünk gasztropiacokon is, máshogy szolgáljuk ki a vevőinket, tanítva értékesítünk és nem vagyunk restek összefogni olyanokkal, akik szintén kaphatóak az újszerű gondolkodásra: lásd a magazinunkat is, mely jelenleg még teljesen ingyenes és rengeteg vállalkozótársunkkal összefogva készítettük el, hiszen így lehet erőt képviselni. Nem mindig a pénzről szól egy cég élete.

Fotó: Gourmet & Delicious Manufaktúra

 

Mit ajánlasz a natúr termékek kedvelőinek?

Ha termékre gondolsz, akkor a zöldséges mártásainkat, szószainkat elsősorban. Alapanyagainkat magunk termeljük meg 100%-ban, kivétel a sót és borsot, ami szintén egyedivé tesz minket. Fűszerkertünk a legfajgazdagabb a térségben, így mindig egyedi és fantasztikus ízeket tudunk készíteni ízfokozók és mesterséges szinezőanyagok nélkül.

Fotó: Gourmet & Delicious Manufaktúra

 

Mik a jövőbeli terveitek? Szélesítitek-e  a szolgáltatásokat?

Maradjunk annyiban, hogy még rengeteg tervünk van, hiszen a magazin is csak egy lépés ebben a rendszerben. De az biztos, hogy hamarosan igen széles körben kilépünk a nagyközönség elé. 2019-ben már a workshopok is aktívan elindulnak, a könyvünk első kötete már a kiadó asztalán csücsül.

Fotó: Gourmet & Delicious Manufaktúra

 

Megosztanál néhány olyan tippet, amellyel emelni tudjuk a nőiességünket?

Mezőgazdasági emberként egy nő nagyon megküzd minden nap a nőiességével. Mindenkinek vannak traumái is ráadásul, ami mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a nőiességért dolgozni kelljen. Vannak szakmák, ahol nem a sminken vagy a hajviseleten múlik látszólag a nőiesség érzése, pedig az is alapvetően fontos lehet. Én nem sminkelek, vagy nagyon ritkán és a szezonban gumicsizmában vagyok. Nem a legnőiesebb összeállítás. Az én-idő fontos és a legnehezebben betartható dolog is egyben. Nekem a jóga és a meditáció az, ami segít a mindennapokban. Nem kell nagy meditációkra gondolni, mert arra nem mindig van idő. De nap közben is van idő megállni és csak szemlélődni. Ennek a technikája megtanulható. A “lányoknak” szoktam mondani jógán, hogy köszönjék meg maguknak, hogy ma tornáztak, köszönjék meg a testüknek, hogy segítette őket. A tested tisztelete az, ami fontos és nehéz. De tudnod kell szeretni magad, mert akkor fogod csak tisztelni és nőnek látni magad. Ezért viszont akár naponta meg kell dolgozni – lelkiállapottól függően.

Fotó: Gourmet & Delicious Manufaktúra

 

Ha röviden kellene válaszolnod, mi lenne az a pár bölcsesség, amit mindenképpen megosztanál az olvasókkal?

Kövessék az álmaikat és ne hagyják, hogy az álomrablók elvegyék tőlük az abba vetett hitüket. Csak olyanoknak mondják el a jövővel kapcsolatos terveiket, akik támogatni tudják és nem nézik bolondnak őket az álmaik miatt.

Köszönöm Erikának a beszélgetést.

A  Gourmet & Delicious Manufaktúra termékeit ITT tudod megtekinteni.

A Gourmet & Delicious Manufaktúra facebook oldalt ITT találod.

Szeretettel,

Anita

Cikk szerzője: Hidvégi Anita

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 5 =