Serdülő koromban találkoztam először a gyógynövényekkel, akkor még próbálgattam, elköteleződni nem akartam. Ebben az időszakban jött meg az első menszeszem, utána következő hónapokban már nem, több, mint fél évet vártam arra, hogy újra jelentkezzen. Az orvosok is csak széttárták a karjukat, gyanakodtak zsirbert kórra, de az is csak talány maradt. Vidéki lányként a természet csodás kincsestárát kutatva a legkézenfekvőbb megoldásnak tűnt, hogy a gyógynövény terápiában keressek valami megoldást. Így találkoztam a cickafark és társaival… sajnos ez így önmagában nálam kevésnek bizonyult, később a teljes szemléletváltás hozta el a teljes változást.

A hormonális probléma a terhességem előszakaszában is még jelen volt, nem vettem komolyan a jeleket, pedig babát már nagyon szerettünk volna. Barátnőmnek elpanaszolva a problémámat javasolta a Gynex nevű készítményt. A hatás nem maradt el, teljesen rendbe hozta a hormon háztartásomat, megfogant a bébi és elindultam a tudatos vegyszermentes élet felé. Először csak az élelmiszereket szelektáltam, jöttek a tisztítószerek, tisztálkodószerek, kozmetikumok. Rájöttem, hogy a bőröm keresztül mennyi vegyi anyag felszívódik és ez bizony hatással van a homonháztartásra.

A lavina nem állt meg, szépen lassan a környezetem is átalakult és folyamatosan alakul.

Például 6 éve, amikor újra házválasztásra került sor, törekedtünk minél természetesebb anyagokból legyen, így találtuk meg a vályog házunkat.

Úgy érzem és gondolom, és az eddigi tapasztalataim is azt mutatják, hogy a környezeti hatások, az anyagok összetétele is befolyásolják a hormonegyensúlyt a testben.

Továbbá küldetésemnek is érzem, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy léteznek más alternatívák is a kemikáliákon kívül. Ezért úgy döntöttem, hogy elindítom a Natúr Mánia menüpont alatt a blogbejegyzéseket, ripotjaimat a témához kapcsolódóan. Ezen keresztül rendszeresen bemutatom nektek azokat a nőket és termékeiket is persze, akik szintén hasonló gondolkodásból kifolyólag kezdtek bele olyan vállalkozásba, amely a natúr termékek előállításával és/vagy forgalmazásával foglalkozik.

Örömteli változtatást kívánok nektek ezzel a kezdeményezéssel.

Szeretettel, Anita