Hallgass bennünket

Reggeli meditáció KORONAVÍRUS idején

Meditáció a SzívTérben 💜 💎 Mit tehetünk Magunkért a koronavírus idején? ⭕Pánik, félelem, aggódás, mi van mögötte? ♾Emeld a rezgésed, emeld ki magad ebből a valóságból! Meditáció folytatása 2020. 03. 26. - án az Aphrodité Théta Facebook...

Hidvégi Anita – Stresszoldó meditáció

Ha úgy érzed most szakad be a hátad a feszültségtől, mert felidegesített, Ha úgy érzed ma nem megy semmi, mert fáj a fejed, Ha úgy érzed elég volt itt szakadt el a cérna, Ha úgy érzed, csak lazítani szeretnél, Kapcsold be a stresszoldó meditációt és dőlj hátra a...

Csáti Tamás – Sikeres, boldog élet! 3. Rész

Mindenki értékes életet szeretne leélni. Ennek a videónak az a célja, hogy betekintést nyerjünk arra, hogy idős korunkat elérve a sok tapasztalat által bölcsen gondolkodva, mi lesz a fontos. https://www.youtube.com/watch?v=w7HLtpGpZzE&t=16s

Csáti Tamás – Sikeres, boldog élet! 2. Rész

A felelősségvállalás szerepe az életünk sikereiben és kudarcaiban. Ahhoz, hogy az életünknek egyedüli irányítói legyünk, elengedhetetlen, hogy minden tettünket és azok következményeit vállaljuk. https://youtu.be/CUH_o5xnHYo

 

 

Részlet a könyvből- ami még máshol nem volt:

“RENDKÍVÜLISÉG

Shakespeare írja a Szeget-szeggel című darabjában:

„Árulónk a kétség, attól foszt meg, mit könnyedén elérnénk, ha volna merszünk.”

Csodálatos sorok. Árulónk a kétség. Bizony a kétség, ami attól foszt meg, legyen az bármi, mit könnyedén elérnénk, ha volna merszünk, önbizalmunk. Miért nincs? Ezt majd később.

Előbb nézzük meg, hogy kik is vagyunk. Mindannyian rendkívüli teremtmények vagyunk. Persze ez más esetében igaz, de én? 

 Lássuk akkor a bizonyítékokat. 

Nincs két egyforma DNS. Még az egypetéjű ikrek sem teljesen egyformák. Ez azt jelenti, hogy nincs még egy olyan DNS keverési minőség a földön, mint Ön. Ennek köszönhetően valamiben Ön a legjobb az egész teremtett világon. ÖN a VILÁGBAJNOK! Senki sem tudja azt az egyvalamit olyan tökéletesen csinálni, mint Ön. Hogy ez micsoda, a palacsintaevés, vagy lekvárkeverés ezt nem tudjuk, de azért ennek a kiderítésére még teszünk kísérletet. 

A lényeg, hogy Ön egyedi, nem volt és nem is lesz pontosan ugyanilyen ember. Ha ez így van, akkor ez másokra is igaz. Tehát egyszerre vagyok a legjobb, és mindenki más is valamiben a legjobb. Ezért vagyok első, második, harmadik… sokadik. Ha mindenki jobb nálam és mindenkinél jobb vagyok, akkor egyenlők vagyunk. Van, aki ebben, van, aki abban, de senki sem lehet mindenben a legjobb. Ez így jó, mert így mindenki megtalálja a helyét a világban. 

Mit gondol, a Mona Lisa festmény értékes? Tudomásunk szerint több mint ötszáz millió euróra biztosították. 

Leonardo Da Vinci rendkívüli művész volt, ezért is ilyen értékes a képe. Tehát a Mona Lisa egy nagy festő alkotása, és csak egy darab van belőle. Nézzük meg Önt. Ha hisz Istenben, aki az embert a saját hasonlatosságára teremtette. Mit gondol, Isten rendkívüli művész, minden alkotása tökéletes? 

Ha nem hisz Istenben, akkor az evolúció több milliárd éves kísérletezésének az eredménye az ember. Gondolja, hogy valami félrecsúszott? Nem hinnénk. 

„Sem Isten, sem evolúció nem csinál selejtet. Csak mi magunkból vagyunk erre képesek.” (Némethné Nagy Irén). 

Bármilyen hihetetlen is, mindannyian Egyedülálló, Rendkívüli, Megismételhetetlen és Pótolhatatlan Alkotások Vagyunk! 

Ha egy csecsemőosztályon minden egészséges újszülöttet megvizsgálnánk, kiderülne, hogy nincs közöttük lényeges eltérés. Akkor negyven-ötven év elteltével, mi tesz óriási különbséget közöttünk? 

Ami ezt a félrecsúszást okozta, az nem más, mint az önértékelés. Ha negatívan gondolunk magunkra, akkor biztos, hogy rossz programokat használunk önmagunkkal kapcsolatban. Ez pont olyan, mint a számítógép. Kap egy vírust és máris össze-vissza működik. Mindent csinál, csak azt nem, amit szeretnénk. A mi agyunk is ilyen vírusokkal van tele és még azt várjuk, hogy helyesen működjön. Sok a sztereotípia (gondolkodási, viselkedési minta), amit a környezetünktől veszünk át, továbbá vannak meghatározó személyek, akikre felnézünk, tévedhetetlennek tartjuk őket, ezért nyilván mérvadó a véleményük. 

Egyszer egy ismerősöm mondta a következőt: 

„A rokonaimtól ments meg uram engem, az ellenségeimmel elbírok magam is”. 

Attól, hogy valaki kiváló orvos, még lehet nagyon rossz kertész. Senki sem mindentudó. A rendkívüliségünk abból fakad, hogy mindenki valamilyen tehetséggel született. Ennek a kiderítése a fontos. Itt hívnánk fel a figyelmet egy Napóleon Hill idézetre, melyet sokan félreértenek és ezért tévútra kerülnek. Ez az idézet tökéletes az egész emberiséget tekintve. Ugyanakkor az egyénre vonatkoztatva már nem. Ez az egyénre nézve így pontos: 

„Amit az emberi elme el tud képzelni, és (nem kell hozzá tehetség) hinni tud benne, azt meg is tudja valósítani”. 

Szerethetnénk mi az operaház ünnepelt énekese lenni, de ha nincs hangunk, hallásunk, akkor ahányszor éneklésre vetemedünk, mindenki fejvesztetten menekül. Csak arra hívnánk fel a figyelmünket, hogy barátkozzunk meg a gondolattal, hogy nem mi fogjuk elénekelni Papageno áriáját a Milánói Scalában, vagy a Sydney-i operaházban. 

Tehát ne törjünk olyan babérokra, amelyeket nem kaphatunk meg. Helyette inkább azon dolgozzunk, hogy megtaláljuk azt a foglalkozást, amiben kiemelkedőt tudunk alkotni. 

Tehát, ha a DNS, Isten, Evolúció meg a többi is igaz, akkor mégis lehet, hogy Egyedülálló, Rendkívüli, Megismételhetetlen, és Pótolhatatlan Alkotások Vagyunk? Így gondolunk magunkra?”

Szeretnéd az egész könyvet?

Kattints a kék sávon lévő szövegre!